


Sastojci:
- 1 kg škarpine
- 1,3 kg krumpira
- 2 glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 puna žlica brašna
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 dl bijelog vina
- 1 žlica sjeckanog peršina
- mješavina začina
- 0,5 dl maslinovog ulja
Priprema:
1. Krumpir oguliti i narezati na kolutove, luk na kockice, a češnja, što sitnije isjeckati.
2. Škarpine očistiti i začiniti po želji.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, mljevenu papriku, brašno, peršin, luk i polako promiješati.
4. Zemljanu posudu nauljiti i u nju prebaciti pripremljenu smjesu s krumpirom i poravnati. Preliti mješavinom maslinovog ulja i bijelog vina i zaliti vodom da ogrezne pa peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
5. Kada je krumpir napola pečen, odozgo utisnuti škarpine i peći ih najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne omekšaju. Jelo je gotovo kada krumpir potpuno omekša a višak tekućine ispari.
Izvor: Dobra hrana



