

Tradicionalni recept za zafriganu juhu, poznatu i pod nazivom – prežgana juha.
SASTOJCI
- 1 dcl ulja
- 1 komadić češnjaka
- 4 žlice brašna
- 1.3 l hladne vode
- 1 žličica crvene paprike
- 2 žličice soli
- 2 cijela jaja
PRIPREMA
- Ulje staviti u lonac, dodati mu nasjeckani češnjak, popržiti samo da malo zamiriši, na to dodati brašno, stalno miješajući popržiti dok malo ne potamni.
- Zatim dodati hladnu vodu, crvenu papriku i sol.
- Kuhati na laganoj vatri dok ne prokuha oko 10 minuta, trebalo bi stalno miješati jer se zafrig zna zaljepiti za dno.
- Kada prokuha dodajte 2 izmućena jaja i kuhajte još nekoliko minuta.
- Ukoliko volite možete u juhu dodati i rižu ili na kraju malo poslužiti uz malo narezanog kruha, propečenog ili ne, po ukusu.
Sanja Štrbac
www.domacica.com.hr



