Zadar će uskoro dobiti svoj prvi plant-based restoran!

by | 14 veljače, 2022
zadar veganski restoran

Nakon što smo vam s velikim veseljem prvi pisali o najnovijem plant-based restoranu u Zagrebu, čini se da dobrim vijestima ovdje nije kraj.

Sada se počelo šuškati o novom restoranu u Zadru, i to prvom plant-based restoranu u ovom gradu. Riječ je o restoranu The Botanist, čije će otvorenje biti ovog proljeća. Iz restorana su nam otkrili da iza svega stoje tri brata iz Petrčana. Svi u obitelju su, kažu nam, vegetarijanci ili vegani te imaju dosta iskustva u ugostiteljstvu, a bave se i glazbom.

Iako mnogo informacija o ovom novom mjestu još nije poznato jer su u tijeku pripreme za otvorenje, ono što znamo jest da jelovnik kreira Marina Minko, veganska chefica koju poznajemo i po tome što s partnericom Mateom stoji iza Vegan Sailing Vacation, sedmodnevne ture jedrenja na kojoj se nudi veganska prehrana. Iz restorana su nam također otkrili da će na jelovniku biti puno zdravih opcija za koje se nadaju da će privući i osobe koje nisu vegani.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marina Minko (@mare.minko)

Na jelovniku The Botanista zasigurno će se naći sjajne i domišljate kreacije koje jedva čekamo probati, a sudeći po fotografiji interijera, naglasak će biti na prirodnim materijalima i zelenilu. Prirodne nijanse drveta i zelenih biljaka uvijek čine prostor ugodnim, a također su i sjajna pratnja plant-based filozofiji restorana. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Botanist (@botanist_zadar)

Iako se u zadarskim restoranima mogu naći veganske i vegetarijanske opcije, The Botanist će sa svojom isključivo plant-based ponudom zasigurno biti sjajno prihvaćen te će utrti put i drugim sličnim restoranima. Ovo je posebno bitno jer je Zadar turistička destinacija u koju se ljeti slijevaju turisti iz cijelog svijeta, a dobro znamo da je plant-based pokret, odnosno prehrana temeljena na biljnim namirnicama – sve popularnija. 

U svakom slučaju, jedva čekamo više detalja o prvom plant-based restoranu u Zadru!

Pročitajte: Znate li tko su fleksitarijanci? Možda i vi pripadate njima

 

Foto: Instagram