ZA BRZO, ZDRAVO I SIGURNO GUBLJENJE KILOGRAMA borovnice su najbolji i najzdraviji izbor voća

by | 9 srpnja, 2019

Jeste li znali da svakodnevna konzumacija borovnica može pomoći u gubljenju viška kilograma? Tradicionalno se vjeruje da dovoljna tjelesna aktivnost i pridržavanje uravnoteženog načina prehrane uvijek dovode do održavanja vitke figure. Međutim, nutricionisti sa Sveučilišta u Bostonu zaključili su da će konzumacija borovnica također pomoći u ubrzavanju gubitka kilograma.

Zašto je dobro jesti borovnice?

Četrnaest godina, bostonski stručnjaci proučavali su sastav i svojstva borovnica, kao i njihov učinak na ljudski organizam. Tako dugo istraživanje dovelo je do neočekivanih rezultata. Kod redovite konzumacije borovnica dolazi do općeg pomlađivanja tijela i poboljšanja vida i pamćenja osobe, a pomaže i osobama koje pate od visokog krvnog tlaka i dijabetesa. Međutim, potpuno neočekivano za istraživače pokazalo se da su borovnice idealne bobice za one koji se žele riješiti viška kilograma.

Kako konzumirati borovnice za gubitak kilograma?

Nutricionisti preporučuju dodavanje borovnica dnevnoj prehrani. Dnevna količina ograničena je na najviše 100 grama. Najbolje je konzumirati borovnice za doručak. Na primjer, koristiti ih kao dodatak kaši ili svježem siru. Nutricionisti preporučuju zamrzavanje borovnica kako biste ih i dalje koristili tijekom hladne sezone. Nakon odmrzavanja, korisna svojstva ove bobice nisu izgubljena. Konzumiranje borovnica tijekom cijele godine pomaže u smanjenju prekomjerne težine i poboljšava cjelokupno stanje ljudskog organizma. Prvi rezultati mogu se vidjeti već godinu dana nakon uvođenja borovnica u vašu dnevnu prehranu.