#womenonly teretane novi su fitness trend koji se širi svijetom. Jesu li one budućnost?

#womenonly teretane novi su trend, a evo o čemu je riječ

by | 5 kolovoza, 2021
#womenonly teretane

Već nam je svima poznato da Tiktokeri donose brojne novine, kako u svijet kulinarstva, mode, glazbe i make-upa tako i kada je fitness u pitanju.

A najnovija novotarija u nizu slavi žene. Naime, TikTokeri su se počeli zalagati za ideju da postoje teretane isključivo za žene. Iako nije u pitanju baš novi trend, ženski fitness klubovi dobivaju sve više i više pozornosti. Sâm hashtag #WomensOnlyGym ima više od 18 milijuna pregleda, a brojka samo raste.

#womenonly teretane – o čemu se radi?

Prema riječima nekih TikTokerica, u pitanju je potreba da se žene, prilikom treninga, osjećaju sigurno i ugodno. Ovakav tip teretana ima, primjerice, zatamnjena stakla kako prolaznici ne bi gledali unutra, besplatne potrepštine poput uložaka, a neke nude i besplatne babysittere.

@bisous.xoHow good 😎 #gym #gymtiktok #workout #motivation #productivity #whatitslike #thatgirl♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Cijeli pokret zapravo je zaživio nakon brojnih neugodnih situacija koje su žene doživjele u teretanama, a poslije podijelile na društvenim mrežama. Tako su, primjerice, doživljavale da ih muškarci slikaju i snimaju dok izvode određene vježbe kao što su čučnjevi. (Pročitajte: Selena Gomez podijelila brutalan trening koji nas je motivirao)

Mnoge žene složile su se da će ovakav tip teretana učiniti da se osjećaju ugodnije. Uz to, početnice će izbjeći osuđivanje i predrasude.

Zasad, ovaj trend najpopularniji je u SAD-u i Australiji, ali se brzo širi i na ostatak svijeta. Sasvim je moguće da će uskoro stići i kod nas. To bi nas, moramo priznati, itekako razveselilo.

@heatherhuesmanThe BEST GYM! We need these everywhere, we feel so safe and comfortable going to the gym, gonna be my new favorite spot!🦋💕 #fyp #TikTokGGT #blush♬ SUNNY DAY – Matteo Rossanese

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski, lepotaizdravlje.rs

Foto: Likoper/iStock via Getty Images Plus