Wellness vikend: Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se izvor najljekovitije vode u Sloveniji

by | 20 veljače, 2023
wellness slovenija

Zima je savršena za bijeg udvoje, a što kažete na toplu i prostranu sobu s vlastitom saunom i jacuzzijem u vrhunskom hotelu, okruženi divljom prirodom i velebnim sekvojama, na izvoru najljekovitije vode u Sloveniji?

Zamislite mjesto na kojemu se stapaju antički šarm, moderna turistička ponuda, luksuz koji jamči vrhunski doživljaj za sva osjetila, a sve to na samo sat vremena od Zagreba i bez vinjete… Dobro došli u Rimske terme!

Rimske terme – odmor u rimskom raju

Istraživanja su dokazala da je akrotermalna voda u Rimskim termama po sadržaju kemijskih elemenata koji blagotvorno utječu na ljudsko tijelo jedna od najbogatijih u Sloveniji. Na dobro stanje čovjeka poticajno djeluju i okruženje u kojem se lječilište nalazi, kristalno čist zrak te bajkovit krajolik netaknutih šuma.

Prepustite se užicima u ljekovitoj termalnoj vodi, odmorite se od svakodnevnog života i uronite u zagrljaj umirujuće prirode koja vam vraća zdravlje i dobar osjećaj uz smještaj u jednom od tri hotela – Sofijinom dvoru ****superior, Rimskom dvoru****superior i Zdraviliškom dvoru****.

wellness slovenija

Kao u rimskom kupalištu

Središnji unutrašnji bazen, osmišljen po uzoru na rimska kupališta i ispunjen ljekovitom termalnom vodom, oduševit će vas jedinstvenom arhitekturom! Gostima su na raspolaganju unutrašnji i vanjski panoramski bazen te četiri unutrašnja i tri vanjska masažna bazena s vodenim sjedalima i ležajevima.

Tu je i zemlja sauna Varinia, u sklopu koje se nalaze rimska, finska, turska i infracrvena sauna. Nakon opuštanja u sauni, najljepše je prepustiti se stručnjacima i uživati u brojnim tretmanima, a za one aktivnije tu je fitness centar. Također, gostima je na raspolaganju slana soba koja nudi pregršt dobrobiti, s posebnim naglaskom na čišćenje i dezinfekciju dišnih putova i kože, a u ponudi je i aromaterapija uz koju su opuštanje i dobar osjećaj zajamčeni.

wellness slovenija

wellness slovenija

Izvor zdravlja

U Rimskim termama djeluje jedan od najbolje opremljenih medicinsko-rehabilitacijskih centara u Sloveniji. U medicinskom centru Valetuda provode se rehabilitacijski programi pod vodstvom iskusnih fizioterapeuta i vrhunskih stručnjaka za rehabilitaciju koji vam pomažu tijekom oporavka nakon ozljeda i bolesti.

I naposljetku, ali iznimno bitno, tu je i vrhunska gastronomska ponuda, suvremeno pripremljene delicije obogaćene bogatom kulinarskom tradicijom ovoga kraja. U blizini je i romantični gradić Laško za otkrivanje. Uživajte u zimskom odmoru!

wellness slovenija

Foto: PR