Webinar o podršci djeci nakon traumatičnog događaja za koji se tražilo mjesto više

by | 7 siječnja, 2021

Potres je traumatični događaj koji gotovo kod svih ljudi, bez obzira na spol, dob, socioekonomski status ili obrazovanje dovodi do niza reakcija. Te reakcije psiholozi nazivaju normalnim reakcijama u nenormalnim situacijama, a znanje o njima pomaže nam, između ostalog, lakše se nositi s tim.

Potaknuti cijelom situacijom koja se događa, Zagrebačko psihološko društvo organiziralo je 6. siječnja 2021. webinar “Kako biti podrška djeci nakon traumatskih događaja?”, za koji se tražilo mjesto više. Webinar je slušalo 100 osoba, a zbog velike potražnje, objavljen je i na YouTubeu kako bi mogao pomoći svima. Vodila ga je jedna od članica društva, Sena Puhovski prof. klinički psiholog i psihoterapeut, te je podučila odrasle o specifičnostima traumatskih događaja, nekim reakcijama koje su specifične za djecu različitih dobi u ovakvim situacijama, kao i o različitim načinima pružanja podrške jer bliski odrasli primarni su i najvažniji pomagači za djecu. Djeca imaju kapacitet biti dobro nakon traumatičnih događaja, a jedan od glavnih čimbenika koji utječu na to kako će se oporavljati djeca upravo je ponašanje bliskih odraslih koji o njima brinu, zbog čega je i bitno znati kako u toj situaciji reagirati.

S obzirom na velik broj prijava, Zagrebačko psihološko društvo ubuduće će organizirati live YouTube prijenose webinara za one teme oko koje će se tražiti mjesto više.

Foto: Unsplash

Tagovi: