Kako koži vratiti sjaj nakon prekomjernog unosa alkohola?

by | 10 siječnja, 2020

Sada treba krenuti s detoxom i dovesti kožu natrag u red nakon šećera koji smo pojeli, ali i alkohola koji smo popili i svih mamurluka. Poznato je da alkohol isušuje kožu i stvara prištiće, a evo i kako se toga riješiti, prenosi refinery29.com.

1. Čišćenje

Bez obzira na to koliko sati bilo kad ste došli s nekog slavlja – skidajte šminku! Ako vam se predugo čini koristiti sve moguće proizvode koje inače koristite, barem je skinite maramicama za uklanjanje šminke.

2. Masaža

Kad se pogledate u ogledalo mamurni, prvo što primijetite je to da ste otečeni. Rješenje za to je masaža. Postoje razni roleri za lice koje možete kupiti u drogeriji, a ako ga nemate možete masažu jednostavno odraditi vlastitim rukama. Glavni cilj je podizanje kože i vraćanje elastičnosti.

3. Maska za piling

Nakon masaže zgrabite masku s učinkom pilinga i ostavite ju 15 minuta. Lakši je način od trljanja lica pilingom. Eksfolijacija je kao malo čišćenje lica s obzirom na to da uklanja odumrle stanice kože. Vašoj koži vratit će se sjaj odmah.

4. Hidratizacija

Nakon prva tri koraka, isperite lice i tapkanjem ručnika ga osušite. Dajte svojoj koži brzinsku hidrataciju sprejevima. Brzo je, jednostavno i osvježava, ali i vraća svježinu vašem licu.

5. Podočnjaci

Bez obzira na to jeste li spavali samo nekoliko sati nakon slavlja ili ste uspjeli odspavati do ručka, posegnite za maskom za podočnjake čim ustanete. Smanjit će otečenost i “vrećice” ispod očiju, a i vratit će svježinu vašem pogledu.

6. Njega

Osim spreja za hidratizaciju koji je brzinsko riješenje, ako ipak želite dubinsku njegu, namažite svoje lice kremom koju inače koristite za njegu. Ona će definitivno najbolje vratiti vodu i potrebne minerale vašoj koži.

Foto: Unsplash

IZVOR: VECERNJI,HR