Voditeljica škole “SUPer je na Jarunu” otkriva sve o SUP Yogi i SUP Fitnessu

Maja Ljubek, voditeljica SUP škole "SUPer je na Jarunu", poziva da se priključite ovom popularnom sportu na Jarunu

by | 8 rujna, 2021
SUP, jarun

SUP kao globalni sport na vodi očarao je mnoge, pa se malo tko nije odvažio ove godine na moru isprobati ga i naučiti. O vrlo popularnom SUP-u – Stand Up Paddlingu već smo pisali, a sada je i kontinentalcima nadohvat ruke.

Na Jarunu se tako možete uključiti u školu koja će vas naučiti osnovama SUP-a, a u ponudi imaju i SUP Yogu i SUP Fitness. Ono što je nas oduševilo jest to što je njima cilj odvući djecu s ekrana i pružiti im zabavu na otvorenom, uz puno energije i puno vode, posebice za vrijeme praznika. Time se odmah i njih uči koliko je važan zdrav i aktivan pogled na život, a posebice kroz individualan pristup, stručno vodstvo i male grupe kakve su u ovoj školi organizirane.

Popričali smo s Majom Ljubek, voditeljicom SUP škole i projekta “SUPer je na Jarunu”, koja nam je pobliže objasnila razlike između SUP Basic, SUP yoga i SUP fitness, koje su prednosti ovakve vrste aktivnosti i kako se prijaviti ako se želite okušati u ovim vodenim sportovima. Maja s dugogodišnjim stažem u Stand Up Paddling sportu, kao osnivač škole i autor projekta “SUPer je na Jarunu” već treću godinu zaredom provodi sve SUP aktivnosti i unosi dašak svježine u zagrebačku ljetnu monotoniju.

Zato – odvažite se, krenite i uživajte u ovom odličnom sportu koji će vam popuniti dan i poboljšati psiho-fizičko zdravlje.

SUP, jarun

Koje su osnovne karakteristike (razlike) SUP Basic, SUP yoga i SUP fitness?

SUP Basic, pogodan za sve uzraste pruža jednosatnu avanturu na vodi, usvajanje osnova tehnike i veslanja SUP daske. SUP Yoga kao idealni bijeg od svakodnevnog stresa pruža vam osjećaj aktivnog odmora gdje se kroz asane početnog stupnja učite pravilno disati i opustiti. Ako ste željni malo dinamičnije tjelovježbe i cilj vam je ojačati muskulaturu tijela, smršaviti i malo se znojiti, onda je SUP Fitness program idealan za vas.

Kako se vježbaju ovi vodeni sportovi?

Programi i škola su u ponudi tijekom cijele godine, a sva tri programa idealna su za početnike. Sve grupe su male i individualizirane te je maksimalni broj sudionika po grupi šest i sve se odvija pod stručnim vodstvom voditelja i trenera.

SUP, jarun

SUP, jarun

Koje su zdravstvene i psiho-fizičke prednosti ovakve vrste aktivnosti?

Stand Up Paddling nije samo popularan u odraslih već je iznimno zabavan za djecu i odličan način prikaza uzbudljive tjelovježbe na vodi. Bez obzira na atletske sposobnosti djeteta SUP-om se mogu baviti djeca svih dobnih skupina te su benefiti istoga bezbrojni. Uz zabavu na vodi, SUP pridonosi i razvoju djetetove ravnoteže, koordinacije, atletske sposobnosti i samopouzdanja te nam je to jedan od glavnih fokusa programa.

Možete li našim čitateljicama pobliže objasniti Stand Up Paddling školu “SUP.ER je na Jarunu” – što nudite, kada se održava, kako se prijaviti?

“Stand Up Paddling škola: SUPer je na Jarunu” namijenjena je svim dobnim skupinama, a posebno djeci u sustavu školskog obrazovanja (7- 18 godina) te je vremenski period provedbe programa baziran na školskim praznicima kad su djeca u mogućnosti posvetiti se školi SUP-a redovno. Samo SUP veslanje nije sezonski sport i uz usvajanje bazičnih vještina polaznici će biti u mogućnosti i van datumskog okvira školskih praznika pristupiti SUP školi.

Sve informacije vezane uz upise i termine možete pronaći na Facebook stranici.

SUP, jarun

Pročitajte: SUP je ljetni sport u kojem ćete uživati! Upitali smo stručnjaka kako odabrati pravu dasku i na što pripaziti