5 razloga da u svoju svakodnevicu ubacite limunadu s medom

by | 30 studenoga, 2012

 Sigurno ste čuli za kombinaciju ova dva zdrava sastojka, koja, osim što su ukusna, osvježavaju vaš organizam. Svi stručnjaci za dijete preporučuju piti najmanje jednu čašu limunade i meda svaki dan. Ovaj napitak pomaže u gubitku kilograma, te na razne poboljšava vaše zdravlje.

Gubitak kilograma
Ukoliko dodate nekoliko kapi meda i soka od limuna u toplu vodu, to će vam pomoći u sagorijevanju kalorija i masnih naslaga. Limunska kiselina i antioksidansi koji se nalaze u medu, u kombinaciji s toplom vodom postaju savršen napitak za gubljenje kilograma. Ovaj sok možete piti i na prazan želudac, nakon obroka ili treninga.

Probava
Ovaj napitak liječi probavne smetnje. Ako patite od nadutosti, kiselosti ili imate neki drugi problem sa želucem, pijte limunov sok s medom.

Detoksikacija tijela
Kombinacija tople vode, svježeg limunovog soka i meda učinkovito čisti vaše tijelo od toksina, te se zbog toga i preporuča kada želite smršaviti.

Kamen u bubregu
Nedovoljan unos vode i prekomjeran unos kalcija, samo su neki od uzroka nastanka bubrežnog kamenca. Kako biste spriječili formiranje ovih kamenčića, svakodnevno pijte limunadu s medom. Naime limun blokira kalcij, tako da ga tijelo ne može apsorbirati, te se višak kalcija čisti iz organizma.

Prehlada
Još jedna od zdravstvenih prednosti ovog napitka. Med ima antibakterijska svojstva, te uklanja bakterije koje uzrokuju probleme s grlom. Topla voda također pomaže u čišćenju grla.