

Sastojci:
- 2 pakiranja piškota
- 2 konzerve kompota od marelica
- 10 listova želatine
- 5 dl slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1,5 dl ruma
- 1 dl vode
- 2 vrećice šlaga
Priprema:
1. Marelice izvaditi iz konzerve, ocijediti i sitno narezati, te ih kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije gusta, kašasta smjesa.
2. Želatinu potopiti u hladnu vodu, pa kad omekša, dodati ju u mlaku smjesu.
3. Slatko vrhnje umutiti mikserom, a zatim pomiješati s ohlađenom smjesom od marelica, dodati šećer i vanilin šećer, te sve dobro izmiješati.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati rum i vodu, a zatim u dobivenu otopinu umakati piškote.
5. Natopljenim piškotama obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa pa uliti pripremljenu kremu, a odozgora također poslagati piškote.
6. Pripremljenu tortu staviti u hladnjak da se stegne, te je izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



