Vježbajte kod kuće s Lj&Z i Antonelom Golobić: Trening u prirodi

by | 1 svibnja, 2020

S popuštanjem mjera, na radost svih nas došao je i trenutak za vanjski trening. Naravno, i dalje s poštovanjem aktualne situacije i velikim oprezom. 

Kako još uvijek držimo distancu od drugih ljudi, najbolja opcija je da je trening samostalan, a kako vam ne bi bilo dosadno i kako bi imali određeni autoritet koji će vas motivirati da radite više i jače, Antonela Golobić je opet za vas složila trening za cijelo tijelo koji će vam svakako podići puls. Budući da imate više prostora na vanjskoj površini, uputite se na mjesto na kojem možete pronaći stube jer će vam u ovom slučaju koristiti, a bilo koja ravna površina poslužit će vam za ostale vježbe. Još jednom, od rekvizita vam treba samo dobra volja, tenisice i sportska odjeća.

Trening pogledajte ovdje, a u nastavku pronađite sve detalje vježbi.

Trening:

1️⃣ Skok + čučanj
2️⃣ Brzi iskoraci
3️⃣ Drop out
4️⃣ Skaters
5️⃣ Iskorak + rotacija
6️⃣ Niski skip
7️⃣ Produženi niski skip
8️⃣ Sunožni skokovi

✅ 10-15 ponavljanja
✅3-5 krugova

Skaters – odlična vježba koja pogađa kvadricepse i stražnju ložu. Držite core čvrstim i leđa ravno dok se u bokovima saginjemo prema naprijed. Krećete sa malim skokom udesno dok nam je lijeva noga podignuta iza nas. Vježbu izmjenjujemo s desne na lijevu nogu.

Niski skip po stubama raditi što umjerenije, zategnuti i učvrstiti gornji dio tijela tako da što mekše stanemo stopalom na podlogu.

Produženi niski skip – kao i kod niskog skipa osim što ne idemo svaku stubu nego svaku drugu.

Sunožni skokovi – raditi što umjerenije, gornji dio tijela ostaje čvrst te rukama dajemo zamah, noge su nam opuštene te ih lagano spuštamo na podlogu.