Vježbajte kod kuće s Lj&Z i Antonelom Golobić: Trening za trbuh

by | 24 travnja, 2020

Tko prije ljeta ne želi imati savršeno ravan trbuh? Naravno, nije sve u treningu, nego u kombinaciji treninga i prehrane, ali ovog tjedna smo za vas pripremili trening koji priprema vaše tijelo za ljeto jer se još uvijek optimistično nadamo da ćemo ga imati. 

Prošlog tjedna Antonela Golobić pripremila nam je trening za cijelo tijelo s fokusom na gornji dio, a sada prelazimo na trbuh. U ovim vježbama morate jako paziti na položaj leđa kako se ne biste ozlijedili, pa pažljivo pročitajte objašnjenja vježbi i pogledajte kako ih Antonela izvodi.

Trening pogledajte ovdje, na IGTV-u Ljepote&zdravlja, a u nastavku pronađite sve detalje vezane za vježbe.

Zagrijavanje:

1️⃣ Plank

2️⃣ Back Plank

3️⃣ Extended Side Plank

✅ 30”- 45”/ odmor 15”-30”

✅ 3 serije

Glavni dio:

1️⃣ Hover Knee to Elbow

2️⃣ Leg flutter

3️⃣ Single Leg Jack Knife

4️⃣ V Sit Crunch

5️⃣ Hip Raises

✅ 30”- 45”/ odmor 15”-30”

✅ 3 serije

Objašnjenje vježbi:

Plank:  Za razliku od klasičnog skleka, podlaktice stavljamo na podlogu. Laktovi trebaju biti postavljeni direktno ispod ramena. Nožni prsti su u poziciji kao kad radimo sklekove.

Vrat i kralježnica su u neutralnoj poziciji, a koljena su potpuno ispružena.

Back plank: Izvodi se na način da vam je core čvrst i da smo okrenuti suprotno od običnog planka te nam je glavni cilj što više podići gluteus.

Extended side plank: Izvedenica planka, svakako stisnuti core i u slučaju da vam se čini preteško, uvijek možete gornju nogu prisloniti uz nešto.

Leg flutter: Svakako pripaziti da nam je kralježnica zalijepljena za podlogu. Raditi umjerenim tempom.

V sit crunch: U ležećem položaju na leđima s ispruženim rukama i nogama u liniji tijela, istovremeno se kroz izdah podignite trupom i nogama u sjedeći položaj na trtici dok ruke dosežu vanjske strane gležnjeva. Kroz udah se vratite u početni položaj. Vježbu izvodimo što sporije, bez naglih pokreta.