Više od 5000 posjetitelja jubilarnog Weekenda opravdalo #SAMODOĐI

by | 25 rujna, 2022

Završio je jubilarni Weekend Media Festival, koji je po 15. put održan u sjajnoj atmosferi stare Tvornice duhana u Rovinju. Razloga za slavlje ovih je dana u Rovinju bilo mnogo, od vrhunskih panela i predavača, do ludih tuluma. Ove se godine vodila rasprava o ljudskim pravima i fake newsu, slušala su se poučna predavanja o najavljivanoj recesiji, Mossadu, raspravljalo se može li se inovativnost naučiti, a sve su zaokružili TV maratonci, prepoznatljiva TV lica regije.

„Weekend se pobrinuo da i ove godine okupi prijatelje, kolege i partnere iz cijele regije, ali i svijeta, a sve s istim ciljem, da učimo, širimo krug poznanstava ali i da u neformalnom okružju provedemo kraj ljeta i proslavimo jubilej. Ovogodišnji Weekend je okupio više od pet tisuća posjetitelja koji su prostorima stare Tvornice duhana Rovinj širili dobre vibracije.“ izjavio je Tomo Ricov, direktor Festivala i direktor programa.

„Weekend je kroz godine postao jedna od najuzbudljivijih manifestacija koje se događaju u Hrvatskoj. Ovogodišnje, po mnogo čemu jedinstveno izdanje, ostat će upamćeno po atraktivnom i kvalitetnom sadržaju koje na kvalitetan način pridonosi produženju sezone u prekrasnom Rovinju. Sjajna sinergija Weekenda, Rovinja, Maistre, odnosno Adris grupe ostvarena je i ove godine, a to uvijek rezultira kvalitetnim predavanjima, tulumarenjima do zore i vrhunskom gastro ponudom, sve zaokruženo networkingom.” rekao je Božo Skoko, član programskog tima iz Millenium promocije, agencije partnera Festivala.

Ovogodišnji Weekend okupio je šareni presjek predavanja, panela i razgovora u ugodnoj atmosferi. Poneku pikanteriju iz svijeta tajnih službi, dostojnih filmova James Bonda, posjetiteljima je otkrio stručnjak za izraelski Mossad, novinar Yossi Melman. Kreativka Ghada Wali na svom je predavanju istaknula kako grafički dizajn može promijeniti svijet. Direktor za globalni kreativni razvoj u tvrtki Meta, Fabio Seidl postavio je tezu o postojanju tri različite budućnosti, onoj izabranoj, onoj koju nije moguće kontrolirati i onoj realnoj, koja je kombinacija prethodno navedenih.

Na panelu „Smrt činjenica“ na kojem su sudjelovali Ognian Zlatev, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list) naglasak je stavljen na točnost informacija koje su pod naletom fake newsa u velikom problemu. Panelisti su došli do konsenzusa kako je iznimno važno da mediji zadrže objektivnost te da ostane prostor kritičkom promišljanju kvalitetnih i školovanih novinara.

O svom bogatom humanitarnom radu progovorila je Jelena Đoković, dok je ekonomski stručnjak Vuk Vuković podijelio ekonomske savjete za jesen i zimu. Weekend.15 nam je otkrio pobjednika domaćeg Food Tech start-up natjecanja u organizaciji Infobipa, Maistre i Pepermint agencije, koja je započela na Weekend Food Festivalu. Titulu najboljeg odnio je Moj Gruntek, a dodjeli nagrada je prisustvovao i Michael Selden, CEO američke food tech kompanije Finless Foods.

Ovogodišnji Weekend.15 iznjedrio je i pobjednike Golden Drum natjecanja, a svečanom dodjelom nagrada završeno je ovogodišnje izdanje Golden Drum Festivala

Publiku su u zaključnom panelu atraktivnog naziva Pušiona nasmijali i inspirirali kreativni direktor Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa, direktor Peperminta Tomo Ricov, Maria Petrovića te Dimitrija Trbovića, CEO Neostara. Andrija Jarak je svojim briljantnim pitanjima kirurški secirao neuspješne projekte panelista te njihove poslovne promašaje potpuno ogolio pred publikom.

Jubilarni Weekend.15 glazbeno su zaokružili spektakularnim nastupom Darka Rundeka & Jazz orkestra HRT-a, a uslijedili su miljenik publike Matija Cvek sa svojim bandom The Funksteins, jedna od najzapaženijih regionalnih glazbenih atrakcija, Konstrakta & Zemlja Gruva koji su svojim energičnim nastupom prodrmali sve okupljene, baš kao i Marija Mirković (ex Frajle).

Zatvoren je nastupima jedne od najvećih imena domaće hip hop scene Vojka V., a publika je ostala rasplesana tijekom cijelog nastupa novosadskog banda Gift i DJ Ree.

Foto: PR

Tagovi: