Veliki stres na poslu može biti okidač za depresiju

by | 8 prosinca, 2019

Prema procjenama Europske unije, gotovo devet od 10 slučajeva depresije pojavljuje se kod radne populacije.

Istraživanje organizacije Depresssion Alliance pokazalo je da se jedna od tri osobe u Velikoj Britaniji na poslu bori s depresijom i stresom. Izvršni direktor organizacije, Emer O’Nil rekao je da je depresija najveći izazov mentalnom zdravlju među zaposlenima, te da može dovesti do samoće i izolacije na radnome mjestu.

Depresija na poslu uništava živote, pokazuju rezultati novog istraživanja. S tim u vezi, velike kompanije planiraju pokrenuti inicijativu i uhvatiti se u koštac s problemom kako bi pomogli svojim zaposlenima.

Poslodavci bi trebali znati kako među svojim radnicima mogu uočiti simptome poput neodlučnosti, zaboravljivosti i manjka koncentracije jer oni ukazuju na depresiju. Smjernice podrazumijevaju intervencije koje vrhunske kompanije već koriste, poput kućnog savjetovanja, fitness programa i revizija stresa kako bi se identificirali visokorizični radnici.

Mnoge tvrtke nisu propisno opremljene za brigu o zaposlenima koji pate od depresije, a pružanje podrške takvim radnicima je jako važno.

Foto: Unsplash