Najbolja veganska jela u hrvatskim restoranima po izboru Nataše Rajčević

Mini vodič

by | 14 kolovoza, 2023
veganska jela u restoranima preporuke

Veganska prehrana nikad nije bila tako široko prihvaćena i pristupačna kao danas!

Svugdje oko nas nalaze se biljne opcije, a čak i ugostitelji te kulinarski stručnjaci polako prepoznaju potražnju za ukusnim veganskim obrocima.

Odlučili smo posavjetovati se s pravim stručnjacima za vegansku kuhinju – veganskim entuzijastima – da bismo vam olakšali otkrivanje najboljih veganskih jela u restoranima u Hrvatskoj.

Ovaj put za preporuke smo upitali Natašu Rajčević, autorica bloga Burbon i borovnice te strastvenu ljubiteljicu veganske prehrane.

Zato, bez obzira na to jeste li znatiželjni okusiti nešto novo ili redovito tražite nova mjesta za isprobavanje ukusnih biljnih jela, imamo za vas sjajne prijedloge za iduću gastronomsku avanturu.

Pročitajte: Mini vodič: Omiljena zagrebačka mjesta s veganskim slasticama Jurja Močilaca 

Najbolja veganska jela u domaćim restoranima po izboru Nataše Rajčević

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša (@burbon_i_borovnice)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša (@burbon_i_borovnice)

Broom 44

“Ako ste raspoloženi za brunch, moja preporuka je svakako Broom 44, koji često mijenja jelovnik (što je jako pohvalno), ali uvijek imaju nekoliko veganskih opcija i uvijek su na jako visokom nivou. Osobno, favorit mi je bio njihov soparnik i flatbread s gljivama.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by broom44 (@br00m44)

SALO Zagreb

“Salo na Dolcu ima fenomenalnu “vegansku zdjelu” čiji se sastojci mijenjaju ovisno o tome što taj dan imaju u kuhinji, ali uvijek ćete u njoj dobiti i najbolji homemade tofu koji u Zagrebu možete probati.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SALO Zagreb (@salo_dolac)

Figa

“Figa mi je također posebno drago brunch mjesto, gdje uz odličan black sesame latte (probajte, molim vas) imaju veganske falafel sendviče i super vibru.”

All Saints

Što se tiče “konkretnijih” jela, tu svakako na prvo mjesto moram staviti vegansku ponudu restorana All Saints. Od sushija, bao bunsa, gyoza, ramena, veganskih zdjela… To mi je definitivno trenutačno najdraže mjesto u Zagrebu. Iako nisu veganski restoran, imaju odvojenu kuhinju u kojoj se pripremaju veganska jela, što do sada nisam čula da je slučaj u našim restoranima.”

Zrno

“Što se full vegan restorana tiče, ne mogu ne spomenuti Zrno, kultni zagrebački veganski restoran koji sve namirnice dobavlja sa svoje ekofarme”, kaže nam Nataša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zrno Bio Bistro (@zrnobiobistro)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zrno Bio Bistro (@zrnobiobistro)

Botanist

“Ako ste u Dalmaciji, obavezno posjetite zadarski Botanist, također potpuno veganski restoran u kojem možete probati tradicionalna dalmatinska jela kao što su pašticada, savor, juha od kamena i veganska riba.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE BOTANIST (@botanist_zadar)

I još nekoliko njih…

“Japanski restoran Pink Pig također ima veganskih jela na jelovniku, a sa presimpatičnom vlasnicom uvijek se možete dogovoriti i da vam pripremi nešto izvan jelovnika.

Možete primijetiti da jako volim azijska jela, pa bih još preporučila i tofu dan dan u Torikayi.

Ako tražite dobru pizzu, moja preporuka je Franko’s pizza, koji na jelovniku ima jako bogatu vegansku pizzu.”

Foto: Instagram