Ovo je večernja rutina koja Christy Turlington pomaže imati kvalitetan san

by | 3 travnja, 2021
Christy Turlington večernja rutina

Kvalitetan san ključan je za naše psihofizičko zdravlje, a u nastavku saznajte kako se za počinak priprema ova poznata manekenka.

Christy Turlington Burns je supermodel, majka i osnivačica organizacije koja se bori za bolje zdravlje majki pod nazivom Every Mother Counts. Tijekom 1988. godine, sudjelovala je u originalnoj Calvin Klein kampanje Eternity, a sada reprizira ovu ulogu najnovijom linijom Eternity mirisa, zajedno sa svojim suprugom, glumcem Edwardom Burnsom.

Christy je početak pandemije provodila na relaciji između obiteljske kuće na Long Islandu i doma u New Yorku. Dane je provodila radeći i družeći se s djecom. Trudila se da se što više kreće, da provodi vrijeme vani i tako je “ostala pri zdravoj pameti” tijekom karantene.

“Nemam neke stroge rituale”, priznala je, ali je dodala da se nekih ipak pridržava, osobito prije odlaska na spavanje.

“Navečer šećem svoje pse. Ljubimci nas tjeraju da izađemo van, da se krećemo i da radimo pauze tijekom dana. Zatim, operem zube i umijem se te odem u krevet. Ponekad pogledam nešto na TV-u, ali se trudim ne gledati vijesti niti išta što bi me uznemirilo. Ponekad, umjesto gledanja televizije, čitam”, otkriva manekenka. U nastavku saznajte kako točno izgleda rutina odlaska na spavanje Christy.

Pravila za kvalitetan san prema Christy Turlington

1 Odlazak na spavanje u isto vrijeme

Djeca su mi sada u tinejdžerskom dobu i odlazim na spavanje kada i oni. Kad su u izlasku, ne spavam dok se ne vrate. Ali radnim danima, obično odem na spavanje u 11 sati. (Pročitajte: Prema riječima neuroznanstvenice, svi bismo trebali spavati i buditi se u ovo vrijeme)

2 Posebna atmosfera u spavaćoj sobi

Kad spavam, volim da u prostoriji bude potpuni mrak. Za mene je dubok, kvalitetan san jako važan. Zato zamračim sobu prije odlaska na spavanje. Isto tako, trudim se da mi u sobi bude malo hladnije, pa i zimi ostavim odškrinut prozor.

3 Fizička aktivnost

Kao što znamo, fizička aktivnost ima brojne zdravstvene beneficije, pa tako utječe i na bolju kvalitetu sna. Christy Turlington obično vježba poslijepodne jer, kako priznaje, nije baš jutarnji tip osobe. Ali, “sve ovisi o obvezama koje imam tijekom dana. Svakako, trening ne propuštam.”

4 Joga i meditacija

Još iz tinejdžerskog doba prakticiram jogu i meditaciju. To mi pomaže da budem manje anksiozna i da lakše zaspim. (Pročitajte: Naučite kako vam joga može pomoći u liječenju trauma i bolnih iskustava)

5 Boravak u prirodi

Smatram da je boravak u prirodi jako važan za kvalitetan san i trudim se što češće biti vani. To može biti problem kad radim jer iz aviona ulazim u automobil, a zatim u studio. Zato slobodno vrijeme obavezno provodim na zraku.

6 San je ključan za ljepotu

Kad me bilo tko pita koja je tajna moje ljepote, odgovor je uvijek isti: san i voda! Ove dvije stvari ključne su za opće blagostanje organizma.

Tekst: Aleksandra Dudvarski, lepotaizdravlje.rs

Foto: Mark Von Holden / Stringer / Getty Images Entertainment via Guliver