Vatrena piletina

by | 28 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 1 manje pile
  • 2 glavice luka
  • 2 crvene paprike
  • 1 žuta paprika babura
  • 2 mrkve
  • 4 rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g šampinjona
  • 2 ljute papričice
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Pile narezati na krupnije komade i začiniti po želj, pa popržiti na vrućem ulju da porumeni. Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Rajčice, crvenu i žutu papriku narezati na krupnije kocke. Mrkvu naribati na krupno, ljutu papričicu narezati na kolutove, šampinjone na listove, a luk i češnjak što sitnije narezati.
3. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak. Zatim dodati mrkvu, crvenu i žutu papriku te i njih kratko popržiti.
4. Vratiti piletinu i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
5. Kada je piletina napola pirjana, dodati rajčice, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po želji i nastaviti pirjati na umjerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.

Izvor: Dobra hrana