


Sastojci:
- glavica mladog kupusa
- 350 g junetine bez kostiju
- 2 mrkve
- 1 veća glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 100 g celera
- 2 rajčice
- 2 žlice riže
- 3 dl soka od rajčica
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1/2 žličice mljevene paprike
- mješavina začina, ulje
Priprema:
1. Mladi kupus očistiti od korijena i vanjskih listova pa narezati na krupnije kocke. Junetinu također narezati na kocke.
2. Mrkvu očistiti i narezati na kolutove, a celer krupno naribati. Luk i rajčice narezati na kockice, a češnjak što sitnije.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati junetinu, mrkvu i celer pa kratko propržiti da meso promijeni boju. Potom dodati mladi kupus i nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Potom dodati narezane rajčice, sok od rajčica, mljevenu papriku, rižu, peršin i začine po želji. Nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



