Varivo od graška

by | 28 rujna, 2013

Sastojci:

  • 600 g mladog graška
  • 300 g mrkve
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žlica brašna
  • 4 žlice ulja
  • 1 l goveđe juhe
  • mješavina začina, papar
  • 1 vezica kopra

Priprema:

1. Luk i mrkvu narezati na kockice, a kopar nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mrkvu pa pirjati uz povremeno dolijevanje juhe po potrebi dok mrkva ne omekša.
3. U omekšalu mrkvu dodati grašak, te nastaviti s pirjanjem uz dolijevanje juhe.
4. Kada grašak i mrkva omekšaju, dodati kopar, mljevenu papriku i začiniti po želji.
5. Brašno razmutiti s malo vode i umiješati u varivo pred kraj kuhanja. Zatim nastaviti s kuhanjem uz povremeno miješanje dok se ne dobije željena gustoća.

Izvor: Dobra hrana