Vanda Winter o treningu zbog kojeg se osjeća zadovoljnije i beauty ritualu koji ne propušta

by | 7 travnja, 2022
vanda winter ljepota&zdravlje

Otkad zna za sebe, Vanda Winter bavi se kreativnim stvarima. Pisala je, crtala i pjevala od malih nogu, pa ni ne čudi da je danas poznajemo kao glumicu i glazbenicu. S Vandom smo razgovarali povodom snimanja travanjske naslovnice časopisa Ljepota&zdravlje, a što nam je sve otkrila ova cijenjena glumica o svojim beauty, fitness i wellness navikama, donosimo vam i u nastavku.

Vanda Winter, nagrađivana glumica i glazbenica, majka, supruga, opisat će samu sebe kao osobu koja nije sklona rizicima i koja je odavno zacrtala što želi i kamo ide. No dinamičan posao koji radi, pa i život koji vodi, posebno od kada je postala majka, ne može u potpunosti isplanirati. Kaže nam kako joj se čini da joj “vječno fali barem 15 minuta.” “Mogu reći kako volim da mi sve ide “po špagi”, no otkad sam postala majka, sve više improviziram. Uz dijete je potrebno puno više planirati, a iako se ne može isplanirati sve, organizacija je važna. Sve ono što radim, kazalište, glazbu, obiteljske i druge obveze, sve sam sama posložila prema tome koliko mislim da mogu. Važan mi je zdravi balans između privatnog i poslovnog kako bih snagu mogla pretakati iz jednog u drugo”, objašnjava.

vanda winter ljepota&zdravlje

Košulja i kratke hlačice Zara

Glazbena suradnja s kolegom

Tako uspješno balansira rad u kazalištu – možemo je gledati u nizu predstava – primjerice, Bila je to ševa, Ritina škola, Korak po korak, Mamma Mia, a krenule su i probe u kazalištu Komedija za jedan veliki i dugo najavljivani mjuzikl, čija bi premijera trebala biti ovog ljeta. Uz to, priprema i svoj prvi samostalni album, a dok gledamo njezin duet s kolegom Filipom Juričićem, očekujemo i izlazak njezina novog samostalnog singla. Sve je to i više nego dovoljno da u njezinom rasporedu nastane prava “gužva u šesnaestercu”. “Filip je inicirao ovu našu glazbenu suradnju i to još prije šest godina. Ispričao mi je priču o svojem prijatelju koji je napisao pjesmu “Istina” s idejom da bude duet. Filip i ja prethodno smo bili partneri u nizu predstava naše matične Komedije, i on je sjajan glumac. No moram reći da sam jako zadovoljna i time kako je sugestivno Filip iznio i ove glazbene dionice! Veseli me što se ljudima naš duet sviđa”, naglasila je.

Novo iskustvo i drukčija perspektiva

Glazba i kazalište za nju su pojmovi koji se nadopunjuju, a trema koja se manifestira uvijek u nekom obliku, kako kaže, izvire iz osjećaja odgovornosti koji ima prema onome što radi. Tijekom godina, uz projekte u matičnom kazalištu Komedija, projekte je birala (a to još uvijek i čini) u potrazi za nekim novim iskustvom, ili one koji uključuju rad s ljudima koji je inspiriraju i kojima vjeruje. Uloge u kojima je možemo gledati one su djevojaka u dvadesetima, ali i žena pri kraju četrdesetih, što joj pruža raznolik i zanimljiv dijapazon za igru. “Sve svoje uloge shvaćam i kao paralelne živote koje vodim uz svoj vlastiti, a iskustva koja iz njih crpim kao veliko bogatstvo. Na tim ulogama zahvaljujem svojoj Komediji, ali i Histrionima, koji su me za prošlu sezonu nagradili nagradom Najhistrion, te kazalištu Planet Art”, ističe.

Avanturizam samo na pozornici

Svoj posao voli kao da joj je hobi, a zahvaljujući svojim ulogama, bavila se neobičnim stvarima, no u privatnom životu više će uživati u “smirenijim” aktivnostima. “Ne volim brzu vožnju, visinu, padobrane, bungee jumping, uzbrdice u garažama i vrtuljke u lunaparku. Uopće ne kužim ekipu koja ide osvajati Himalaju. 🙂 Što se avanturizma tiče, u jednom sam razdoblju života odradila nekoliko trekkinga iako je najopasnije tamo bilo to što sam se na prvi uputila lakomisleno, bez odgovarajuće opreme. Prijateljica koja me povela htjela me “ubiti” zbog toga”, kaže.

vanda winter ljepota&zdravlje

Kombinezon Mango

Nogomet ili pilates?

Godinama je vjerna pilatesu, kombinaciji kardio pilates treninga s vježbama istezanja, pilates reformerom i sl. koje radi pod stručnim okom svoje trenerice Ivane Topolovac iz Sixth Sense Pilates studija. Nakon kratke pauze zbog roditeljskih obveza, planira se vratiti vježbanju jer joj pomaže i u fizički zahtjevnom poslu, a i osjeća se zadovoljnije i bolje. Pitamo i je li ljubiteljica nogometa s obzirom na to da se njezin suprug bavi nogometom. Odmahuje rukomi sa smiješkom kaže – nikako! “Ne uključujem se u taj dio njegovog života i mislim da je to zdravo u našem odnosu. Zajednički nam je to da smo jako posvećeni tome što radimo i volimo raditi, ali ja ne živim njegov život. Čini mi se da je to zdravi spoj. Tu smo jedno za drugo, ali nismo uključeni u taj poslovni dio života onog drugog”, objašnjava.

Jednostavnost i romantika

Zelena je njezina omiljena boja, što se može vidjeti u njezinom stanu, a crvena je boja u kojoj se najbolje osjeća. Omiljena odjevna kombinacija – ona je koja joj dobro stoji bez da o njoj previše razmišlja, kako sama kaže. Nama se pak čini da joj dobro stoje posebno jednostavne, romantične, proljetne haljine, što smo mogli vidjeti i na snimanju jedne sunčane, i hladne nedjelje u prekrasnoj kući na zagrebačkom Borongaju.

Hidriranje koje se ne propušta

Jednostavnost koja je dio njezine osobnosti može se primijetiti i u njezinom pristupu beauty ritualima – ono što ne propušta jest skidanje šminke, posebno one teške, scenske. “Trudim se nikad ne propustiti ritual skidanja šminke. Važan korak je i hidriranje kože lica te zaštita od sunca. U mladosti sam imala dosta zahvalan ten, pa sam s minimalno truda postizala maksimalne rezultate. No kako prolaze godine, tako sada više pažnje posvećujem hidrirajućim proizvodima i neinvazivnim tretmanima na koje idem u kozmetički salon De luxe. Još uvijek sam rezervirana i sumnjičava prema botoksu i filerima”, zaključuje sa smiješkom. Svoju kosu prepustit će u ruke stručnjacima iz salona Evelin.

vanda winter ljepota&zdravlje

Bluza i hlače Mango, torbica Zara

Održivi život

Zbog mnogobrojnih obveza i posla, posebno će uživati u jednostavnim trenucima opuštanja – grickalicama pred telkom i dobrom serijom navečer. “S godinama trivijalnim zadovoljstvima dajem sve veću prednost!”, kaže. Kava je neizostavan dio njezinog dana, a u posljednje vrijeme i pomelo (voće iz porodice citrusa, potječe iz jugoistočne Azije), kojim ju je “zarazio” suprug. Nije velika ljubiteljica kuhanja, ali se trudi svakodnevno kuhati i uživati u tome. Kad pričamo o hrani, moramo se dotaknuti i održivosti, pa će nam reći kako je održivost i način njezinog života. “Trudim se odvajati otpad i ne ostavljati bogatstvo u lancima brze mode. Crveno meso konzumiram u minimalnim količinama. Koristim gradski prijevoz kad god mogu, a najčešće mogujer živim u širem centru grada i većinu toga mogu spretnije i brže obaviti bez auta. Nosim platnene vrećice u torbi i izbjegavam svu dodatnu ambalažu”, naglašava. Reći će i kako se funkcionalno rješenje za problem klimatskih promjena, zagađenja, može pronaći i živjeti u tom duhu. “Ali je i manjkavost ljudskog morala u tome da svakom uzajamnom napretku najprije pretpostavi pojedinačni interes. I dok to ne nadiđemo, dok ne proširimo granice do kojih seže naša empatija, u principu ne zaslužujemo ovaj Raj koji nam je poklonjen”, poručuje.

 

Fotografkinja: Matea Smolčić Senčar
Stilist: Ivan Friščić
Make-up: Tena Bašić
Frizura: Salon Evelin