Vježbe uz koje ćete se najbolje opustiti prije spavanja

by | 24 travnja, 2020

Joga ima mnoge prednosti, a jedna od njih je ta da lijepo spavate, tako da ćete se probuditi spremni da započnete novi dan, kako piše Women’s Health. Radite ove vježbe koje preporučuje instruktorica joge i maserka, Amanda Kerpius, 30 minuta prije spavanja i to će vam pomoći da se opustite.

Poza ukočenog kuta

Sjednite na pod, spojite donje dijelove stopala i dopustite da vam koljena padnu sa strane. Uzmite dubok udah i podignite grudi, a zatim izdahnite dok se savijate preko nogu, pružajući ruke prema naprijed ako vam je udobno. Izdržite u tom položaju dvije do tri minute. Poze, poput ove, u kojima vam je glava spuštena, mogu smanjiti napetost.

“Sretna beba”

Legnite na leđa, na pod, a zatim podignite noge i savijte koljena prema pazuhu. Uhvatite vanjske rubove stopala rukama, donje dijelove stopala okrenite prema plafonu, a donji dio leđa neka vam dodiruje pod. Duboko udahnite iz trbuha, osjećajući kako vam se leđa šire na podu. Izdržite tako jednu ili dvije minute. Ova poza, inspirirana položajem beba, smanjuje napetost u donjem dijelu leđa.

Savijanje nogu pod kutom, u ležećem položaju

Osjećate stres u kukovima? Ovaj će vas položaj osloboditi toga. Legnite na leđa, na pod, savijte koljena i spojite donje dijelove stopala tako da koljena padnu sa strane, a vanjska strana stopala ostane na podu. Postavite jastuk ispod svakog bedra ako vam je potrebna dodatna podrška. Postavite ruke sa strane, s dlanovima usmjerenim prema stropu. Budite u tom položaju tri do četiri minute.

Uvrtanje dok ležite na leđima

Legnite na leđa, na pod i podignite koljena prema grudima. Lagano spustite oba koljena na desnu stranu tijela, a lijevu ruku ispružite na lijevu stranu, držeći oba ramena na podu (ako je potrebno, stavite jastuk ispod lijevog ramena). Budite u tom položaju jednu do dvije minute. Vratite se na početak i ponovite na drugoj strani sve.

Foto: Unsplash

IZVOR: INDEX.HR