Dva esencijalna pitanja koja biste trebali postaviti svom partneru
Postavljanje pravih pitanja može vas daleko odvesti. U ovom slučaju, do produbljivanja odnosa i jačanja emocionalnih veza s partnerom.Učinkov...
Nikad nije bilo važnije opskrbiti tijelo kvalitetnim nutrijentima, stoga vam prenosimo tri recepta za tople juhe koje će vas okrijepiti i dati vašem organizmu snagu.
Ovu je juhu izuzetno lako napraviti, a mrkva i đumbir idealna su kombinacija koja će tijelu pružiti dovoljno vitamina, a uz to je i za prste polizati.
Ogulite i narežite mrkve te ih stavite u blender zajedno s đumbirom, kurkumom, paprom, kruhom, kiselim vrhnjem i 200 ml povrtnog temeljca. Miksajte dok nije dobra tekstura te zagrijte u lončiću. Dodajte kiselo vrhnje i papar, a možete ubaciti i bučine sjemenke.
Juha sa slanutkom zagrijat će organizam, a usput ćete unijeti dobru količinu proteina.
Sastojci:
Zagrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi, a zatim popržite luk i celer desetak minuta. Dodajte kumin i još pirjajte minutu. Pojačajte temperaturu, dodajte temeljac, rajčice i slanutak te papar. Neka kuha osam minuta, a zatim ubacite grašak i limunov sok te kuhajte još dvije minute. Začinite po vlastitom ukusu te dodajte peršin ili korijandar.
Kupus je prepun vitaminca C, a uz dodatak povrća i začina ova je juha bomba za zdravlje. Imajte na umu da ova količina vrijedi za šest osoba. U ovu juhu možete dodati i meso.
Zagrijte ulje u loncu na niskoj temperaturi te dodajte luk, mrkvu, celer i sol. Pirjajte 15 minuta. Ako koristite pancetu, dodajte je i popecite. Ubacite kupus i pustite da omekša pet minuta. Dodajte češnjak, ružmarin i papriku i pustite da se kuha minutu. Ubacite pelate i temeljac, a zatim kuhajte 30 minuta te napokon dodajte slanutak. Dobro začinite paprom i dodajte sol te po želji servirajte s dodatkom parmezana.