Uz male trikove oporavite se od financijske krize i uštedite novac

by | 2 svibnja, 2021
štednja, novac

Pandemija virusa COVID-19 imala je golemi utjecaj na financijsko stanje mnogih građana. Mnogi su ostali bez posla ili žive sa smanjenim prihodima. Nedavno istraživanje pokazalo je da to uvelike utječe na žene koje još nisu u mirovini jer im situacija znatno otežava postizanje nekih dugoročnih ciljeva.
Stručnjaci savjetuju da se malim koracima lako možete oporaviti od krize u koju ste zapali. (Pročitajte: Kako prestati živjeti od plaće do plaće u 2021. godini)

Primjerice, ulaganjem u mirovinski stup i s minimalnom svotom, zahvaljujući dugoročnom prosječnom rastu tržišta dionica, mogli biste doseći veliku vrijednost za 10 ili 20 godina, kako naglašava Julie Fox, izvršna direktorica i šefica tržišta, UBS Private Wealth Management.

Pandemija vas je zasigurno naučila koliko je dobro imati račun za štednju kojem uvijek možete pristupiti za pokrivanje životnih troškova. Ako se ne bojite ulaganja, razmislite o ulaganjima i niskim kamatnim stopama koje se trenutačno nude, kako ističe Fox. (Pročitajte: Afirmacije koje će vam pomoći u postizanju financijske stabilnosti i boljeg priljeva novca)

Potražite honorarni posao

Svaka dodatna zarada znači i dodatan prihod. Isto tako, pazite da ste upućeni u svaki aspekt financijske situacije – važno je da znate s koliko novaca točno raspolažete na svakoj svojoj kartici. Bez toga, teško ćete postići određene financijske ciljeve. Potrudite se da novac trošite smisleno i pazite na svoju potrošnju. (Pročitajte: Kako pametno kupovati i štedjeti u ovom periodu?)

FOTO: Katie Harp/Unsplash