Uz limfnu drenažu, natečenosti lica možete se riješiti u samo 15 minuta

by | 13 rujna, 2020

Svi imaju edeme, a glavna stvar je znati kako se nositi s njima. Evo kako spriječiti da oteklina na licu uništi vaš dan uz pomoć limfne drenaže koju kod kuće možete napraviti u samo 15 minuta.

Natečenost lica je učestali problem. Premalo ste spavali, pojeli ste puno slatkog ili slanog, popili više od jedne čaše vina ili čak zaboravio popiti dnevnu normu vode. Sve to može dovesti do jutarnjeg problema s “bucmastim” licem. Bez obzira na to koliko se dobro brinete o svojoj koži, natečenost se može pojaviti iz više razloga koji uopće nisu povezani s kožom. Ali glavno je da se znamo riješiti natečenog lica za svega 15 minuta.

Koristite kontrastne kupke za lice

Svi govore o prednostima hladne vode u borbi protiv edema, ali kontrastni postupci djeluju još bolje. Topla voda proširuje krvne žile, a hladna voda ih smanjuje, dok sve štetne tvari “nestaju” i prirodno se izlučuju iz tijela. Izmjena topline i hladnoće umiruje upalu, što pomaže smanjiti oticanje. Nakon pranja lica toplom vodom i gelom za čišćenje, lice isperite hladnom (ne ledenom!) vodom. Također, hladna voda, pomaže u sužavanju pora i smanjenju pojave crvenila.

Limfna drenaža lica
Limfna drenaža najbolji je način da se riješite natečenosti lica u nekoliko minuta. Najboljim se ovdje smatraju kozmetički uređaji koji djeluju na kožu koristeći mikro-impulse. Jade rolleri (već smo pisali o njima – klik )ili kristali za masažu gua sha (obični ravni kristali od kvarca ili žada), također su učinkoviti. Ali, ako nemate takve spravice, možete raditi redovitu masažu lica rukama. To će ubrzati proces drenaže, pomoći u čišćenju sinusa i smanjiti zadržavanje tekućine. Postoje mnogi detaljni vodiči s YouTubea koji olakšavaju svladavanje klasične masaže.

Možete nanijeti svoju omiljenu kremu, serum ili ulje i masažu te započnite u središtu lica i krenite prema periferiji duž linija za masažu. Korištenje navedenih proizvoda za “klizenje” je nužno i bez njih nemojte ni pokušati masirati lice jer ćete stvarati preveliko trenje što dovodi do pojave bora.

  • od krila nosa do sljepoočnice
  • od uglova usta do središta uha
  • od središta brade do ušnih resica
  • od vrha nosa do središta čela
  • od središta čela do sljepoočnice
  • od unutarnjeg kuta oka do vanjskog.

Pazite da niste alergični

Natečeno lice može ukazivati ​​na razne (često manje) zdravstvene probleme poput sezonskih alergija, blokiranih sinusa i prehlade. Ako ustanovite da vam lice bubri češće nego ikad prije, otiđite liječniku i zatražite alergijski test. Možda imate netoleranciju na neke proizvode ili ste alergični na komponente u kozmetici koju koristite.

Koristite kofeinske kreme ili serume

Kofein u kozmetici jedan je od najboljih sastojaka. Može pomoći u uklanjanju bora, tamnih krugova i natečenosti. Potražite kreme s kofeinom u prvih pet sastojaka na listi sastojaka. To će vam pomoći ubrzati cirkulaciju krvi i ukloniti višak tekućine iz tkiva. Proizvodi s kofeinom daju trenutni učinak podizanja lica.

Preventivne mjere

Da biste spriječili oticanje lica, trebali biste se pridržavati nekoliko pravila: nemojte jesti puno slatkog i slanog noću, nemojte piti puno alkohola tri sata prije spavanja, popijte čašu čiste vode par sati prije spavanja i držite još jednu čašu na noćnom ormariću jer dehidracija također dovodi do oticanja. Također, spavajte na leđima i pokušajte držati glavu malo višom od tijela.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Photo by freestocks on Unsplash