Uštipci s piletinom

by | 10 rujna, 2013

Sastojci:

Za uštipke:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 4 žlice vrhnja
  • 200 g trapista
  • 40 g parmezana
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • 3 dl ulja
  • mješavina začina
  • papar

Za preljev:

  • 2 žlice maslaca
  • 300 g šampinjona
  • 3 dl vrhnja
  • 1/2 stručka peršina
  • mješavina začina

Priprema:

Uštipci:

1. Piletinu samljeti te pomiješati s vrhnjem, trapistom narezanim na kockice, parmezanom, jajetom i začiniti po želji.
2. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice, zatim ih uvaljati u brašno, potom umočiti u umućena jaja, te peći na vrućem ulju sa svih strana dok ne porumene.

Preljev:

1. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati šampinjone narezane na listove i pržiti ih dok ne porumene.
2. Kada šampinjoni omekšaju, dodati vrhnje i kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta. Pred kraj začiniti po želji i posipati sjeckanog peršina. Pripremljeni preljev poslužiti uz pržene uštipke.

Izvor: Dobra hrana