


Sastojci:
Za uštipke:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 4 žlice vrhnja
- 200 g trapista
- 40 g parmezana
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 3 dl ulja
- mješavina začina
- papar
Za preljev:
- 2 žlice maslaca
- 300 g šampinjona
- 3 dl vrhnja
- 1/2 stručka peršina
- mješavina začina
Priprema:
Uštipci:
1. Piletinu samljeti te pomiješati s vrhnjem, trapistom narezanim na kockice, parmezanom, jajetom i začiniti po želji.
2. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice, zatim ih uvaljati u brašno, potom umočiti u umućena jaja, te peći na vrućem ulju sa svih strana dok ne porumene.
Preljev:
1. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati šampinjone narezane na listove i pržiti ih dok ne porumene.
2. Kada šampinjoni omekšaju, dodati vrhnje i kuhati na umjerenoj temperaturi 10 minuta. Pred kraj začiniti po želji i posipati sjeckanog peršina. Pripremljeni preljev poslužiti uz pržene uštipke.
Izvor: Dobra hrana



