Uštipci od mesa

by | 3 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 600 g mljevenog svinjskog mesa
  • 2 jaja
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 dl vrhnja
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 5 žlica brašna
  • 150 g svježeg sira
  • 0,5 dl ulja
  • bosiljak, papar
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Luk i češnjak očistiti pa luk naribati na krupno, a češnjak na sitno. Mesnatu slaninu što sitnije nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaja, prašak za pecivo, vrhnje, brašno, slaninu, luk i češnjak. Dodati bosiljak i začine po želji te dobro izmijesiti da se dobije kompaktna smjesa.
3. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati uštipke promjera 4 cm.
4. Svježi sir narezati na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti, pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i peći ih dok ne porumene sa svih strana.

Izvor: Dobra hrana