


Sastojci:
- 600 g mljevenog svinjskog mesa
- 2 jaja
- 100 g mesnate slanine
- 1 dl vrhnja
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 5 žlica brašna
- 150 g svježeg sira
- 0,5 dl ulja
- bosiljak, papar
- mješavina začina
Način pripreme:
1. Luk i češnjak očistiti pa luk naribati na krupno, a češnjak na sitno. Mesnatu slaninu što sitnije nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaja, prašak za pecivo, vrhnje, brašno, slaninu, luk i češnjak. Dodati bosiljak i začine po želji te dobro izmijesiti da se dobije kompaktna smjesa.
3. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati uštipke promjera 4 cm.
4. Svježi sir narezati na kocke, a potom u sredinu svakog uštipka staviti kocku sira i obložiti je mesom.
5. Roštilj pripremiti, pa kada ostane samo žar, na njega spuštati pripremljene uštipke i peći ih dok ne porumene sa svih strana.
Izvor: Dobra hrana



