Usamljeni ste? 12 načina kako da se oraspoložite!

by | 27 srpnja, 2014

Jedno je biti sam, a drugo je biti usamljen. Iako su to dva vrlo različita pojma, imaju i neke sličnosti. Biti usamljen je potpuno drugačiji osjećaj koji većina ljudi ne želi iskusiti, iako ga vjerojatno svi osjetimo barem jednom u životu.

happy-girl-face-cute-summer-smile

Možete li biti usamljeni čak i kada niste sami? Sigurno možete. Možete i sjediti tik do nekoga, a osjećate se prazno i usamljeno. Ipak, kako sve, tako i to ima svoje rješenje. Evo nekoliko načina kako okrenuti stvari na bolje.

Zapjevajte sami sebi

Što vas sprječava da u tišini svoje sobe zapjevate na glas koliko god možete? Otvorite svoje srce, pjevajte najdraže pjesme i jednostavno se prepustite trenutku.

Slušajte svoje želje

Puno žena ima malo vremena biti u tišini sa svojim mislima i maštom. Uživajte u tome. Meditirajte, sjedite u potpunoj tišini. Nakon nekog vremena postat će vam jasno koliko je ovo dobra stvar – čut ćete sebe i sva svoja razmišljanja u glavi. To svakome treba.

Ostvarite svoje ciljeve

Ako se osjećate izgubljeno kada nikog nema pored vas, sami sebi smanjujete mogućnost da budete produktivniji. Postavite sebi ciljeve i vodite se za time da ih ostvarite, vi sami. To će vam pružiti osjećaj da budete ponosni na ono što ste postigli i da počnete razmišljati o nekim drugim ciljevima.

Razmazite sami sebe

Kada imate vremena za sebe, onda se i posvetite sami sebi u potpunosti. Tada ne postoji osjećaj krivnje da ste cijelo vrijeme mogli ili morali potrošiti na nekog drugog. Radite ono što vas veseli i zbog čega se osjećate dobro. Napunite kadu vodom, sjednite na terasu i sunčajte se – vaš je izbor kako ćete se zabaviti i opustiti.

Budite otvoreni

I ne, ne mislimo pritom na iskrenost i slično. Ovaj savjet odnosi se na to da uživate maksimalno u trenucima kada ste sami. Ako želite vikati – vičite. Neka vam to bude prilika da se malo više podružite sa svojom “ne-ženskom” stranom.

Pobjegnite u neki drugi svijet

Kada se osjećate usamljeno, knjiga je lijek. Zaronite u nove priče, teme i likove i jednostavno se prepustite tome. Vrijeme će proletjeti kada se uključite u tuđe avanture.

Uživajte u prirodi

Pronađite mirno mjesto za sjedenje u prirodi, slušajte zvukove, gledajte životinje. U prirodi nikad niste sami, a takva atmosfera će vam pružiti pravo opuštanje.

Vježbajte

Vježba je velika stvar koju možete učiniti za sebe kada ste usamljeni. Vježbanje oslobađa endorfin koji će stvoriti osjećaj sreće i učinit će vas da ste puni života – upravo ono što vam je potrebno.

Pogledajte romantične i tužne filmove

Savršena prilika da film odgledate onako kako želite, bez da vas itko gleda i pita zašto sad plačete ili kolutate očima.

Realizirajte svoju strast i hobije

Samoća ponekad dolazi iz dosade, ali se vrlo lako može izliječiti. Zabavite se stvarima koje volite i koje vas smiruju.

Maštajte

Što vas sprječava da maštate? U mašti je dozvoljeno apsolutno sve. Uživajte u toj činjenici.

Jednostavno budite svoji

Kada ste usamljeni, jednostavno budite svoji. Ne morate se smijati na silu ili pokušavati udovoljiti nekome, već možete raditi što želite i kako želite. To je oslobađanje. Gledajte na to kao užitak.

Izvor: žena.hr