Upotreba začina u prehrani beba

by | 7 veljače, 2014

Začini spadaju u grupu ljekovitog bilja, stoga je njihov značaj za razvoj bebe višestruk. Osim što imaju antibakterijsko i antioksidativno djelovanje, začini utječu na poboljšanje probavljanja hrane i apetita, čiji je nedostatak čest slučaj kod djece.

Prehrana djece koje su počele jesti čvrstu hranu najčešće započinje namirnicama jednostavnih okusa.

Prema preporukama većine stručnjaka, uvođenje začina u prehranu djeteta treba odgoditi dok dijete ne navrši otprilike osam mjeseci, jer sa šest mjeseci, kada prelazi na čvrstu hranu, njihovi bubrezi i jetra rade sa svega 50 posto kapaciteta, te ih nisu sposobni preraditi (naravno, ovdje se misli na začinsko bilje).

Poslije navršenih sedam mjeseci začine treba dodavati u malim količinama, postepeno. Najbolje je pričekati sedam dana prije uvođenja novog začina da bi se smanjila opasnost od iritacije ili neželjenih reakcija.

Autor: Life Content