Umak od višanja

by | 8 travnja, 2014

sos

Sastojci:

  • 400 g višanja
  • 2 dl soka od višanja
  • 1/2 žličice cimeta
  • 2 žlice šećera
  • ribana korica od jednog limuna
  • 1 dl milerama
  • 3 žlice gustina
  • 1 žlica maslaca
  • sol

Priprema:
1. Višnje očistiti od koštica.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati višnje, maslac, sok od višanja, šećer, malo soli po želji, cimet i ribanu koricu limuna.
3. Uliti malo vode i kuhati 10 minuta dok se ne dobije kompaktna smjesa.
4. Dodati hladnu zapršku (gustin razmućen s malo vode), pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
5. U gotov umak umiješati mileram.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept