Ukusni paketići

by | 29 siječnja, 2013

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 4 rajčice
  • 150 g kulena
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 200 g sira (gauda ili sl.)
  • 1 jaje
  • 2 žlice mlijeka
  • origano

Način pripreme:

1. Rajčicu i kulen narezati na ploške, marinirane šampinjone na listove, a sir naribati na krupno.
2. Lisnato tijesto pomoću valjka istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim zupčastim nožem rezati na kvadrate (9×9 cm).
3. Na sredinu svakog kvadrata staviti plošku rajčice, zatim plošku kulena i po nekoliko listova šampinjona. Posipati s malo sira i origana po ukusu te dva paralelna vrha preklopiti da se dobije izgled zavežljaja. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još zavežljaja.
4. Umutiti jaje i mlijeko pa premazati zavežljaje i po sredini zabosti čačkalicu kako se vrhovi ne bi otvarali prilikom pečenja.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene paketiće. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana