Divna gesta: udomite psa i besplatno prošećite NP Krka!

by | 11 listopada, 2023

Oni koji do 4. listopada 2024. godine udome psa iz udruge Šibenske šape dobit će na dar besplatno godišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke, zahvaljujući kojemu će godinu dana moći neograničeno posjećivati Javnu ustanovu “Nacionalni park Krka”

Javna ustanova “Nacionalni park Krka” i udruga Šibenske šape potpisale su ugovor o suradnji čiji je cilj zaštita životinja, što je značajan korak u promicanju brige o životinjama i poticanju udomljivanja pasa iz te udruge.

U skladu s tim ugovorom, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ osigurat će besplatno članstvo u Klubu prijatelja Krke osobama koje udome psa preko Šibenskih šapa.

Time žele potaknuti udomljivanje pasa iz te udruge uz istovremeno pružanje brojnih pogodnosti koje donosi članstvo u Klubu prijatelja Krke.

Kako bi naglasili važnost te suradnje i još jednom pozvali građane da pruže dom napuštenim psima, u suradnji s klubom Azimut u subotu, 7. listopada 2023. organizirali su edukativno druženje u povodu Svjetskog dana životinja.

np krka udomljavanje pasa

Fotografije pasa bile su izložene na štafelajima, a informacije o radu organizacija i prilikama za podršku posjetitelji su mogli dobiti na štandovima postavljenim za tu prigodu.

“Javna ustanova “Nacionalni park Krka”, kao zaštićeno područje, brine o prirodi, baštini, ljudima koji nas posjećuju i životinjama s kojima dijelimo životni prostor. Zato smo inicirali i organizirali ovaj događaj upravo u povodu 4. listopada, Svjetskog dana životinja, kako bismo naglasili važnost skrbi i empatije za sva živa stvorenja. Prepoznali smo i podržali rad udruge Šibenske šape i odlučili dodatno motivirati građane da udome pse iz te udruge godišnjim članstvom u Javnoj ustanovi “Nacionalni park Krka””, istaknula je ravnateljica Nella Slavica.

Poseban gost tom prigodom bio je Marko Aleksić, trener i vodič službenog psa jedinice interventne policije, voditelj podružnice Ghetto Dog škole, koji je održao predavanje o treniranju pasa i demonstrirao njihov trening.

Djelatnice Javna ustanova “Nacionalni park Krka” vodile su radionicu izrade slastica za pse, a sudionici su imali priliku naučiti kako od odbačenih materijala poput starih uniformi i džinsa napraviti modne dodatke za pse i oslikati ih.

Pročitajte: Must-see europska destinacija: mjesto koje želite posjetiti ove jeseni 

Foto: FB NP Krka, Pexels