Tyra Banks oglasila se nakon odluke brenda Victoria’s Secret da “ukida” anđelice

Supermodel kaže kako je ponosna na to što svjedoči "revoluciji ljepote" nakon što je brend Victoria's Secret napustio svoj koncept "anđela"

by | 19 lipnja, 2021
victoriassecret

Tyra Banks podržava plan zamjene Victoria’s Secret Angelsa s raznolikom skupinom aktivistkinja i poduzetnica, odluku koja je odjeknula diljem modne industrije.

U objavi na Instagramu bivša Victoria’s Secret “anđelica” osvrnula se na to da je prva Afroamerikanka koja je imala ugovor s ovim poznatim brendom, pozirala na naslovnici kataloga brenda i učinila “toliko drugih revolucionarnih stvari s njima. “Također je podijelila fotografiju na reviji Victoria’s Secreta iz 2005. godine.

“Prvo je teško. Prvo je usamljeno. Ali prvo je neophodno”, napisala je Banks. “Prvo je presudno kako bi se mogla otvoriti vrata za druge.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

“Ponosna sam na to što u svom životu svjedočim revoluciji ljepote”, napisala je manekenka. “Novom kolektivu moćnih žena modela koje nam mogu biti uzor možda sam odškrinula ta vrata, ali svi ste ih vi širom otvorili. Nastavimo dalje dok svi više ne možemo niti izračunati koliko ih se probija iza nas. #LetsLoseCount ”

Podsjetimo, tvrtka donjeg rublja suočila se s gotovo stalnim kritikama zbog svog neinkluzivnog načina poslovanja, rasističkih incidenata i još puno toga. Victoria’s Secret tad je otkazao svoju godišnju reviju 2019. godine.

To je dovelo do revolucionarnog zaokreta kormilom. Naime, Victoria’s Secret najavio je da će odustati od svojih Angels modela s posebnim ugovorima – da bi se umjesto toga udružila s novom grupom žena koja će pomoći u promicanju imidža brenda koji bi trebao biti raznolikiji i inkluzivniji. To su Adut Akech, koja je model i pobornica mentalnog zdravlja i prava izbjeglica; Amanda de Cadenet, novinarka, fotografkinja i zagovornica jednakosti, koja je ujedno i osnivačica GirlGaze; Svjetska prvakinja u slobodnom skijanju Eileen Gu; profesionalna nogometašica Megan Rapinoe, LGBTQIA+ aktivistkinja i vokalna protivnica Trumpove politike; manekenka Paloma Elsesser, koja je također “zagovornica” body positivityja; glumica, producentica i poduzetnica Priyanka Chopra Jonas; i glumica i model Valentina Sampaio, aktivistkinja i prvi otvoreno transrodni model u liniji za Victoria’s Secret 2019. godine.

 

FOTO: Kjevork Djansezian/Getty Images Entertainment via Getty Images