Turska rolada

by | 23 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 400 g kiselog tijesta
  • 2 glavice luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 paprika babura
  • 1 ljuta papričica
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 1/2 vezice peršina
  • 3 dl jogurta
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar, sol

Priprema:

1. Papriku baburu i luk narezati na kockice, ljutu papričicu na kolutove, a peršin i češnjak sitno nasjeckati.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati papriku baburu i ljutu papričicu te pirjati dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati meso i peršin, začiniti po želji, pa pirjati još 15 minuta uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Radnu površinu posipati brašnom, pa po njoj razvući nadošlo kiselo tijesto na debljinu od 5 mm. Po tijestu ravnomjerno rasporediti mesni nadjev pa ga zarolati, te roladu narezati na šnite širine 5 cm.
5. Zemljanu posudu nauljiti i po dnu poslagati punjeno, zarolano tijesto, te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C 45 minuta.
6. Posebno pomiješati jogurt, vrhnje i malo češnjaka te začiniti po želji. Pečenu roladu izvaditi iz pećnice pa preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana