Turkinja koja je šokirala svijet

by | 26 travnja, 2011

Prva Turkinja koja se obnažena slikala za „Playboy“ izazvala je burne reakcije širom Njemačke, gdje živi, ali i šire. Sila Sahin kaže da joj je dosta življenja po rigoroznim pravilima i da su izazovne fotografije njen način da se izbori za slobodu, kao Che Guevara.
Sila Sahin, 25-godišnja djevojka turskog porijekla koja živi u Berlinu, donedavno je bila primjer ponašanja moderne muslimanke u multikulturalnom društvu.
Uspješna glumica je zvijezda njemačke sapunice Good Times, Bad Times s mnogo obožavatelja i roditeljima koji su se ponosili njome. Međutim, njen posljednji potez šokirao je njene roditelje i rođake, a i pojedine obožavatelje.
Lijepa Turkinja slikala se za „Playboy" prilično otkrivena i tako svojoj konzervativnoj obitelji poslala poruku o slobodi.
„Napravila sam to jer sam se konačno željela osloboditi. Ove fotografije su oslobođenje od svih zabrana i restrikcija koje sam trpjela kroz djetinjstvo", izjavila je Sila.
Njena obitelj je bila zgrožena, a majka je prekinula svaki kontakt s njom. Sila je, ipak, uspjela razgovarati s ocem, također glumcem, koji je izrazio zabrinutost zbog reakcija ne samo turskog društva u Nemačkoj, već i muslimana širom svijeta.
Glumica je izjavila da je fotografijama željela pozvati na akciju i druge Turkinje koje su, također, patile zbog svog porijekla, koje podrazumijeva da je njihov izbor često ograničen, da su im muževi unaprijed izabrani i da im je čednost strogo čuvana.
„Predugo sam se trudila da radim sve kako treba. Želim da ove fotografije pokažu mladim Turkinjama da je u redu da živite kako želite."
Njen potez šokirao je i širu javnost, jer je Sila prva Turkinja koja se razgolitila za „Playboy".
„Osjećam se pomalo kao Che Guevara. Čitav život slušam muškarce kako mi govore da ne smijem izlaziti, dotjerivati se i imati muške prijatelje. Tako sam razvila ekstremnu želju za slobodom."

Tagovi: