Tri zdrava i brza doručka koja će obožavati i vaša djeca

by | 12 kolovoza, 2020

Doručak je, prema tvrdnjama stručnjakq, najbitniji obrok u danu, a jako velik broj ljudi ga preskače. Istraživanja su pokazala da čak 20-30 posto djece i adolescenata ne doručkuje. Razlozi za to su različiti, a najviše se ovo preskakanje događa zbog lijenosti i manjka volje za pripravljanjem i igranjem u kuhinji. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih recepata koje će obožavati i najmlađi, a koje nije teško napraviti.

Slani muffini s jajima i povrćem

Za ove muffine bit će vam potrebni kalupi, jaja te začini i povrće koje birate po vlastitom ukusu i željama. Pećnicu ugrijete na 200 stupnjeva, smjesu ulijete u kalupe i pečete, 12-15 minuta.

Nešto drukčija zobena kaša

Zobene pahuljice (26 grama) stavite u zdjelicu, prelijte sa 120 ml bilo kojeg mlijeka (može i biljno) te umjesto kuhanja, ostavite ih preko noći u hladnjaku. Ujutro ih poslužite sa svježim ili sušenim voćem te prelijte medom, javorovim ili nekim drugim sirupom.

Banana-split doručak

Ogulite bananu, položite je u zdjelicu, prelijte grčkim jogurtom te po tome posipajte narezane jagode, granolu i nasjeckane orašaste plodove.