Trebate li tijekom vježbanja nositi sportski grudnjak i kako odabrati onaj pravi?

Donosimo zanimljive modele

by | 29 travnja, 2021
sportski grudnjak, vježbanje

Noseći pravi grudnjak tijekom vježbanja, spriječit ćete bolove i nelagodu u grudima, uključujući oštećenja tkiva koja s vremenom mogu uzrokovati strije. Mnoge žene ne nose sportski grudnjak tijekom vježbanja jer smatraju da je kupovina istog bacanje novaca ili se jednostavno u njemu ne osjećaju udobno.

Međutim, činjenica je da je sportski grudnjak neophodan za svaki trening. Grudi trebaju potporu jer u suprotnome dolazi do bolova u leđima i nelagode, uključujući oštećenja tkiva, što dovodi do pojave strija i obješenosti grudi.

Kako odabrati pravi grudnjak za vježbanje?

Odabrati pravi grudnjak posebno je važno, a nadasve ako se aktivno bavite vježbanjem. Postoji više kategorija prema kojima možete odabrati grudnjak, a najbolje je izabrati onaj u stilu enkapsulacije što znači da on uz pomoć košarica pojedinačno fiksira dojke, slično klasičnom grudnjaku. Takav grudnjak će vam pružiti bolju potporu kada hodate, trčite ili skačete.

Ako pak ne volite košarice, birajte kompresijske grudnjake jer ih oni ne sadrže, a grudi će ipak biti fiksirane i čvrste radi fleksibilne tkanine. (Pročitajte: Izbor najboljih sportskih grudnjaka za velike i male grudi)

Žene s manjim grudima trebale bi birati grudnjak sa širim trakama i potporom ispod prsiju – to će stvoriti čvrstoću.

 

Pogledajte našu preporuku:

 

Foto: Bruce Mars/Unsplash

Izvor: Hm.com, shop.mango.com, decathlon.hr, intersport.hr