Izbor najboljih sportskih grudnjaka za velike i male grudi

by | 15 listopada, 2020

Bilo da ga kupujete zbog treninga ili jednostavno zato jer ga volite više nego onaj obični, sportski grudnjak je nešto što bi svaka žena trebala imati u svom ormaru.

Tijekom određene aktivnosti, grudi se ne “bore” samo sa svojom težinom, već i s kretnjama tijela, pa je izbor čvrstog grudnjaka krucijalan kako bi se osjećali što ugodnije. Što je jači intenzitet kretanja, skakanja ili treninga, kvalitetniji i čvršći sportski grudnjak vam je potrebniji.

Ako još uvijek niste odlučili koji model sportskog grudnjaka odabrati, dobro je znati da manje grudi (A i B košarice) trebaju grudnjak sličan potkušulji, sa širim trakama i završecima ispod grudi, jer pritišću grudi na prsa, što spriječava “skakutanje”. Žene s C košaricom trebaju dobro definirane košarice koje će držati grudi odvojeno, dok one s još većim grudima trebaju onaj s dvije potpuno odvojene košarice koje su usko vezane i podignute.

Kada je materijal u pitanju, birajte materijale koji pružaju dobru drenažu za znoj, iako za veće grudi on nije najbolja potpora. Ipak, najvažnije od svega je da je grudjak adekvatne veličine. Kada ga isprobavate, stavite prst ispod trake koja se nalazi ispod grudi i odmaknite ga malo od tijela – ako imate prostora više od 2 cm, onda će vam grudnjak vjerojatno biti velik. Isto vrijedi i ako vam grudi izlaze iz njega dok skačete.

Sada kada smo definirali ono bitno, vrijeme je za naš izbor najboljih grudnjaka za velike i male grudi: