Tragate li za najboljim burgerom u Splitu, ovu adresu ne smijete zaobići

by | 8 srpnja, 2019

Po mnogima “najlipši grad na svitu”, Split, mjesto je koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedna od omiljenih hrvatskih, ali i europskih destinacija za ljetovanje, predstavlja idealnu kombinaciju ležerne i opuštene atmosfere – ponajprije zahvaljujući svojim stanovnicima; zatim bogate kulturne i povijesne baštine te prekrasnih prirodnih ljepota. Ne čudi stoga što je turistička ponuda grada u posljednjih nekoliko godina doživjela pravi “boom”. Novi hoteli, klubovi, ali i sjajni restorani te barovi konstantno obogaćuju splitsku turističku scenu pa je pronaći način kako privući goste baš u svoj objekt za ugostitelje postao pravi izazov.

Jedan od provjerenih načina za rješavanje tog izazova svakako je onaj u kojem se gostima ponudi jedinstveni sadržaj, odnosno u ovom slučaju – gastro doživljaj. Upravo time su se vodili Vedran Sučić i Silvana Tvrdić, vlasnici splitskog Misto – Street Food Factoryja, koji su osmislili jedinstveni projekt – “Misto” je postalo jedini dalmatinski street food.

Koncept je, naime, vrlo jednostavan – prilagođavanje dalmatinskog jela street foodu, pa tako u ovom simpatičnom, svega 26 kvadrata velikom lokalu možete pojesti pašticadu u sendviču, brujet u sendviču, tingul u sendviču, a od nedavno po jednom istraživanju i – najbolji burger u Splitu! Osmislila ga je chefica Venera Grgić, koja male tajne velikih majstora čuva samo za sebe, no otkriva kako im je ”moto” u svemu, pa tako i po pitanju burgera, servirati gostu ono što bi i oni sami voljeli pojesti, a to, prije svega, uključuje lokalne svježe namirnice. Upravo one koriste se i prilikom pravljenja još jednog specijaliteta kuće, tzv. street food experiencea. Ako želite doživjeti dalmatinski street food u samo jednom meniju, tu su full experience, fast and furious experience i let’s do it experience. Prava mala rapsodija okusa, boja i mirisa krije se iza svakog od njih, stoga ne čudi kako su, uz standardni menu, postali omiljeni zalogaji kako domaćim, tako i stranim gostima, koji su svoju gastro oazu pronašli na adresi Bosanska ulica 11.

Foto: Misto Street Food Factory