Tortilje s punjenjem od soje

by | 15 veljače, 2013

Sastojci:

  • 8 pečenih tortilja
  • 1 glavica luka
  • 80 g ljuspica soje
  • 50 g crvenog graha iz konzerve
  • 250 g pelata od rajčica
  • 3 veća krumpira
  • 1 manja zelena salata
  • 50 g kupusa
  • ulje, mješavina začina

Priprema:

1. Luk očistiti i narezati na kockice, pelate izmiksati, a kupus naribati.
2. Ljuspice soje preliti prokuhanom vodom da omekšaju, a potom ih procijediti.
3. Na malo ulja popržiti luk pa dodati pelate i ljuspice soje. Pirjati na umjerenoj temperaturi dolijevajući vodu po potrebi 10 minuta. Zatim dodati grah i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati kako bi ispario višak tekućine.
4. Krumpir oguliti i narezati na štapiće, a zatim popržiti na vrućem ulju.
5. Tortilje prekriti listovima salate, nadjenuti punjenjem od soje, dodati malo pomfrita i kupusa pa preklopiti.

Izvor: Dobra hrana