


Sastojci:
- 8 gotovih tortilja
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 200 g pelata od rajčica
- 1 žlica sjeckanog peršina
- origano, bosiljak
- prstohvat češnjaka u prahu
- 400 g sira
- 1 stručak mladog luka
- 3 žlice ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na tanke trake, mladi luk na ploške, pelate rajčice izmiksati, a sir naribati na krupno.
2. Na malo ulja popeći piletinu, pa dodati pelate, bosiljak, origano, češnjak u prahu i začine po želji. Sve zajedno kratko popeći.
3. Potom skloniti sa štednjaka, dodati mladi luk i polako promiješati.
4. Jednu tortilju posipati s malo sira i premazati slojem nadjeva od piletine. Preko nadjeva opet posipati malo sira i preklopiti drugom tortiljom. Pripremljeni sendvič blago pritisnuti dlanom. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još sendviča.
5. Teflonsku tavu zagrijati, a potom na nju staviti sendvič tortilju. Kratko popeći s jedne strane da se sir otopi, vodeći računa o tome da tortilja ne zagori. Potom okrenuti na drugu stranu te i nju kratko popeći.
6. Pečene sendviče ostaviti da se ohlade, a zatim ih narezati na trokute.
Izvor: Dobra hrana



