


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
- 500 g malina
- 400 g mladog kravljeg sira
- 250 g krem sira
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 2 pakiranja učvršćivača za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema:
Biskvit:
1. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg.
2. Umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo i gustin, pa dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te u njega uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 ºC.
4. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, te prerezati kako bi se dobile dvije kore. Jednu koru narezati na 12 trokuta.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi mikserom umutiti kravlji sir, krem sir, šećer i vanilin šećer.
2. Slatko vrhnje pomiješati s učvršćivačem i umutiti u čvrst šlag.
3. U smjesu od sira umiješati šlag od slatkog vrhnja i maline, te polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, preliti pripremljenu kremu i poravnati.
2. Preko kreme rasporediti trokute kore i posipati šećerom u prahu.
Izvor: Dobra hrana



