


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
Za kremu od limuna:
- 2,5 dl mlijeka
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 10 g želatine u prahu
- sok od jednog limuna
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 1 šlag fiks
Za kremu od malina:
- 300 g malina
- 10 g želatine u prahu
- 4 bjelanjaka
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 1 šlag fiks
Ostali sastojci:
- 150 g piškota
- 300 g malina
- 3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i umutiti mikserom.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati šaum od bjelanjaka i promiješati. U dobivenu smjesu dodati brašno i gustin te polako promiješati.
3. U okruglom kalupu za tortu obloženom papirom za pečenje na 200 ºC ispeći biskvit. Pečeni biskvit poprečno prerezati napola da se dobiju dvije kore.
Krema od limuna:
1. Žumanjke i šećer umutiti mikserom.
2. Mlijeko uliti u manju posudu i ostaviti da proključa. Potom dodati smjesu od žumanjaka i kuhati dok se ne zgusne. Zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smjesu od žumanjaka i mlijeka dodati sok od limuna, nabubrenu želatinu i promiješati.
4. Slatko vrhnje sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag. Dodati u smjesu od žumanjaka i promiješati.
Krema od malina:
1. Maline pomiješati sa 50 g šećera i izmiksati.
2. Bjelanjke umutiti na pari s preostalim šećerom da se dobije čvrst šaum.
3. Slatko vrhnje sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag.
4. Pomiješati kremu od malina, šaum od bjelanjaka, šlag od slatkog vrhnja i nabubrenu želatinu pa promiješati.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati kremom od malina i preklopiti drugom korom.
2. Potom nanijeti kremu od limuna, poslagati maline i cijelu tortu premazati šlagom od slatkog vrhnja.
4. Bočne stranice torte obložiti piškotama i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



