


Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 75 g šećera
- 3 vrećice vanilin šećera
- 50 g gustina
- 75 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
- 0,5 dl čokoladnog likera
- 2 dl mlijeka
Za kremu:
- 300 g mascarpone sira
- 4 dl slatkog vrhnja
- 0,5 dl čokoladnog likera
- 150 g nasjeckanih pečenih lješnjaka
- 3 žlice čokoladnih mrvica
- 2 krem šlaga od vanilije
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke sa 25 g šećera umutiti u čvrst šaum. Posebno umutiti žumanjke sa 50 g šećera i vanilin šećerom.
2. Pomiješati smjesu od žumanjaka i bjelanjaka, dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa promiješati.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit dva puta poprečno prerezati napola kako bi se dobile 3 kore.
4. Mješavinom mlijeka i čokoladnog likera poprskati kore.
Krema:
1. Mascarpone pomiješati s čokoladnim likerom, dodati šlag od slatkog vrhnja i promiješati.
2. Potom dodati nasjeckane pečene lješnjake, čokoladne mrvice i promiješati.
Završni postupak:
1. Natopljene kore premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s vrećice pa njime premazati tortu.
Izvor: Dobra hrana



