


Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 500 g šampinjona
- 50 g maslaca
- 200 g sira
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 3 jaja
- 50 g mljevenih oraha
- 1 poriluk
- 2 mlada luka
- 1/2 vezice peršina
- 2 žlice ulja
- 2 žlice brašna
- mješavina začina, bosiljak, papar
Priprema:
1. Mladi luk narezati na kolutove, poriluk na kockice, šampinjone na listiće, a sir naribati na krupno.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati mladi luk i poriluk, pa pržiti dok ne omekša. Zatim dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok tekućina ne ispari.
3. Nadjev s gljivama ostaviti da se ohladi, a potom dodati dva jaja, orahe, sir, sitno sjeckan peršin i vrhnje za kuhanje. Pripremljene sastojke izmiješati i začiniti po želji.
4. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 0,5 mm i podijeliti na dva dijela.
5. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, a dno i bočne stranice obložiti polovinom lisnatog tijesta. Uliti pripremljeni nadjev, preklopiti drugom polovinom tijesta, a rubove ručno pritisnuti.
6. Pripremljenu tortu premazati umućenim jajetom i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



