Torta od jagoda i sira

by | 18 lipnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 125 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina

Za kremu:

  • 5 dl mlijeka
  • 20 g želatine u prahu
  • 3 žumanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g sitnog sira
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 500 g jagoda

Za ukrašavanje:

  • 1 crveni preljev za kolače

Priprema:
Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Postepeno dodavati 50 g šećera muteći cijelo vrijeme.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i promiješati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.

Krema:

1. Želatinu preliti sa 8 žlica vode i ostaviti na nabubri.
2. Mlako mlijeko pomiješati sa žumanjcima, šećerom i vanilin šećerom. Dodati sitni sir, želatinu, šlag od slatkog vrhnja i promiješati.
3. Jagode narezati na kolutove te dodati u pripremljenu kremu.

Završni postupak:

1. Pečeni biskvit vratiti u kalup i preko njega preliti kremu.
2. Crveni preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice i preliti preko kreme.

Izvor: Dobra hrana