Torta od bijele čokolade

by | 27 siječnja, 2013

za 10 osoba

vrijeme pripreme: 50 min.

pečenje: 25 min.

POTREBNO JE:

Za koru:

  • 9 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 3 žlice džema od breskve/ marelice
  • 5 žlica brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo

Za kremu:

  • 9 žumanjaka
  • 9 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 7 dl mlijeka
  • 250 g margarina
  • 200 g bijele čokolade za kuhanje
  • 1 šlag krema od vanilije

Za dekoraciju:

  • 5 dl slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Kora:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.

2. Potom dodati brašno, džem od breskvi ili marelica, prašak za pecivo i polako promiješati.

3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 25 min. dok ne porumeni.

Krema:

1. U posudu uliti 5 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.

2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, brašno i žumanjke te dodati u prokuhano mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Potom skloniti s ploče, dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se otopi. Kremu ostaviti da se ohladi.

3. U ohlađenu kremu dodati margarin i umutiti mikserom.

4. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s vrećice te i njega dodati u kremu i polako promiješati.

5. Pripremljenu kremu premazati preko torte.

6. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme.

Savjet više: Tortu možete premazati kremom u odgovarajućem kalupu kako bi zadržala željeni oblik.

Izvor: Dobra hrana