Torta od ananasa

by | 1 kolovoza, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 12 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 10 žlica brašna
  • 2 vrećice praška za pecivo

Za kremu I:

  • 6 dl mlijeka
  • 3 vanilin šećera
  • 6 žlica šećera
  • 5 žumanjaka
  • 3 žlice brašna
  • 1 konzerva ananasa
  • 125 g margarina

Za krema II:

  • 6 dl mlijeka
  • 2 pudinga od jagode
  • 6 žlica šećera
  • 1 žumanjak
  • 125 g margarina
  • 2 dl slatkog vrhnja

Za dekoraciju:

  • 250 g krupno sjeckanih oraha
  • 2 vrećice šlaga

Priprema:

Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 6 bjelanjaka u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti 6 žumanjaka, 6 žlica šećera, 5 žlica brašna i 1 vrećicu praška za pecivo.
3. U smjesu od žumanjaka dodati snijeg od bjelanjaka, pa polako promiješati.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, te uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 180 ºC. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi, pa je prerezati poprečno kako bi se dobile dvije kore.
5. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru, te i nju prerezati na dva dijela.

Krema I:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, vanilin šećer i brašno, pa postepeno dodavati mlijeko i miješati cijelo vrijeme.
2. Pripremljenu smjesu kuhati na pari dok se ne zgusne, a zatim u još toplu kremu dodati margarin. Kada se krema ohladi, umiješati narezani ananas.

Krema II:
1. U dubljoj posudi pomiješati puding od jagode, šećer, žumanjak i mlijeko, te kuhati na pari kako bi se krema zgusnula. U toplu kremu dodati margarin i pričekati da se otopi.
2. Gotovu kremu ohladiti, pa u nju dodati umućeno slatko vrhnje i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Prvu koru premazati ružičastom kremom te preklopiti drugom korom. Zatim nanijeti kremu od ananasa, pa preklopiti trećom korom. Isti postupak ponoviti još jednom, a završiti kremom od ananasa.
2. Šlag pripremiti prema uputama s pakiranja i njime premazati tortu, a na bočne stranice utisnuti sjeckane orahe.

Izvor: Dobra hrana